Vi använder enbart specialkaffe. Världens kaffebönor poängbedöms. Bara cirka 5–10% får så högt betyg att det får kallas specialkaffe. Bönor av högsta klass ger en renare, tydligare och mer finstämd karaktär där du tydligt känner smaken av kaffebäret. För att inte få bitterhet och beska bränner vi inte våra bönor utan rostar dem i en lägre temperatur så att kaffebäret framhävs på bästa möjliga vis.
Unikt med specialkaffe är också den noggranna sorteringen. Det gör att vi kan spåra ursprung och att bönorna har minimalt med defekter.
Organisationen SCAE, Speciality Coffee Association och SCAE Swedish Chapter beskriver specialkaffe så här: Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat en enastående karaktär. Processen att förädla moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera defekter och ge högsta möjliga kvalitet. Sedan rostas kaffet varsamt för att få fram den inneboende karaktären. När kaffet bryggs med kunskap och engagemang omvandlas kaffebönan till en högkvalitativ dryck, som är både annorlunda och överlägsen marknadens norm. Den färdiga drycken skall kunna spåras tillbaka till bönornas geografiska ursprung.